script type="text/javascript" src="">

Bär något lila!

Detta är kopierat ur gruppen: Lila dagen 2011 - Säg en självklarhet till HBT - Ungdomar

"Oavsett vem du är eller var i Sverige du bor: om du vill ta ställning för unga homosexuellas, bisexuellas och transpersoners lika rättigheter och värde, om du vill visa ditt stöd för alla dem som kämpar, bär då något lila. En t-shirt, en skjorta, strumpor, en klocka, en klänning… Du gör skillnad!

20 oktober blir delar av Facebook lila och många amerikaner kommer att bära lila för att markera att de inte har något mot homosexuella, bisexuella och transpersoner. I Sverige infaller "lila dagen" torsdag 27 oktober.

Det är inte många veckor sedan Jamey Rodemeyer, en 14 år gammal pojke, begick självmord för att han mobbats på grund av sin sexuella läggning. För några dagar sedan begick Jamie Hubley, 15 år gammal, självmord av samma anledning. Det är svårt att veta hur många i Sverige som begår självmord på grund av det, eftersom det inte talas om självmord, men man vet följande:

Av tje­jer som gör minst tre själv­mords­för­sök identifierar sig 25% som homo– eller bisex­u­ella. Bland kil­lar är siff­ran 11%.

60 procent av killarna (och 43 procent av tjejerna) uppger att deras kompisar ofta är negativa till homosexuella. Totalt 54 procent svarar att ord som ”bög” och ”lebb” ofta används som nedsättande tillmälen.
- Kamratpostens undersökning "Kropp & knopp" 2010

Så här kan du hjälpa till:
- Bär något lila torsdag 27 oktober
- Bjud in vänner till det här evenemanget
- Sprid nyheten. Twitter, Facebook, tipsa lokaltidningar och nyheter

Läs mer på http://www.detblirbattre.se/bar-nagot-lila-for-att-saga-en-sjalvklarhet-2011/ "

Själv så bär jag en lila klocka idag! (Missade att det var 27 idag, annars hade jag haft mer lila på mig)



Klicka HÄR för att delta du också!

Comments

Leave your comment here:

Name:
Remember me?

Your email: (won't be published)

URL or your blog:

Comments:

RSS 2.0